Slimmer door chocolade

pexels-lisa-fotios-918327

Een nieuwe studie bracht aan het licht dat cacao in staat is om de zuurstofvoorziening van het brein bij jongvolwassenen te verbeteren, wanneer het wordt blootgesteld aan verhoogde CO2-waarden (kooldioxide). Dit leidde tot zichtbaar betere intellectuele prestaties bij complexe taken. Bij eenvoudige opdrachten werd geen verbetering waargenomen. De studie is van het dubbelblinde type en dat wordt doorgaans als betrouwbaar gezien. Flavanolen uit cacao kunnen zorgen voor een verbeterde werking van de bloedvatwanden, waardoor de aderen in het brein beter kunnen reageren op de omstandigheden en sneller herstellen. Vooral bij slechte ventilatie of wanneer er veel mensen in een kleine ruimte zijn, kan het CO2-niveau in de lucht flink oplopen. Met name klaslokalen en kantoren zijn berucht om het oplopen van de CO2-concentratie. Flavanolen zitten niet alleen in cacao, maar ook in thee, bessen, druiven en appels.


Een kopje groene thee met een stukje pure chocolade kan je hersenfunctie een boost geven; misschien kun je je klasgenoten of collega’s wel verbazen met je briljante ideeën!

meld je gratis aan voor een online

fit check